второкласен

прил. - второразреден, втора категория

Български синонимен речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • секундарен — (лат. secundarius) 1. второкласен, што го зазема второто место во некој ред 2. спореден, второстепен, подреден, зависен секундарни квалитети фил. својства што не му припаѓаат на предметот на перципирањето туку му ги припишува умот …   Macedonian dictionary

  • втора категория — словосъч. второразреден, второкласен …   Български синонимен речник

  • второкачествен — прил. второкласен, второстепенен, второразреден, долен прил. посредствен, не особено добър, не кой знае какъв …   Български синонимен речник

  • второразреден — прил. второкласен, втора категория …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.